top of page

Tänka fritt skrämmer...


”- When they see a free individual, that is gonna scare them. - Mmh.. we gonna make them running scared. - No… its make them dangerous.”


För att kunna skapa måste man kunna få tänka och uttrycka sig helt fritt.... helt fritt, utan några som helst hinder. Vad skulle hända om en konstnär blev tillsagd att inte få använda en färg eller en viss form? Jo han blir begränsad i sitt skapande. Detta gäller även det skrivna och talade språket givetvis. Det har blivit mer och mer av woke-kultur än en skapande kultur i västvärlden. Kari Smith uttryckte det väl när hon beskrev, att när humorn är att "skratta åt skämten som är "rätt" inte åt vad som faktiskt är roligt", då är det inte humor längre. Eller som när Steve Hughes drar sitt skämt om kränkta människor "No one says anything anymore beacuse they might get offended. What happends if some one is offended? Well the can be offended. Whats wrong with being offended? So what.... nothing happends, you are an adult grow up! Deal with it!


Men vad händer när de kränkta får makten, får makten att bestämma vad som får sägas och inte får sägas? Det blir intressant när man inte reagerar på någon som rynkar på näsan eller påpekar om man sagt något som är "kränkande", alltså helt oberörd som dom inte finns. Två av följande har jag märkt händer, det ena att dom blir lite förvirrade och slutar eller att dom blir märkbart rädda och arga. Att få en eller två som reagerar med rädsla och ilska är hanterbart med blir det en mobb utav det kan det bli farligt. Att ha en åsikt idag om att ett nytt pass skall införas kan bli farligt i slutänden om vi inte är försiktiga, eller att påpeka att leva ohälsosamt, vara gravt överviktigt och stressa borde ge sämre sjukvård. Ser ni inte humorn i det sista så är ni kränkta.... men va lugn det är inget farligt, ni dör inte och ni kommer snart att hitta nåt annat som kränker er så ni slipper tänka på detta :)12 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page