top of page
Hem
Image by James Douglas

Känner du dig orolig/stressad?

Känner du skuld när du säger ifrån

eller agerar kraftfullt?

Tillbringar du mycket tid med att fixa  andra människors problem?

Har du svårt att säga nej?

Vill du att alla skall tycka om dig?
- Det finns en förklaring!
- Det finns en lösning!

Omdömen
Omdömen

Kontaktade Johannes vid en situation då jag upplevde allt "rasa samman" i mitt liv. Mitt äktenskap, min hälsa och min självkänsla låg i botten medan min stressnivå hade slagit i taket. Insåg faran i kombinationen samt såg ett "mönster" jag ville få förklarat, förstått samt förändrat för att inte åter hamna i liknande livssituationer. Allt detta fick jag hjälp med på ett metodiskt, behagligt, tryggt och sakligt sätt. Johannes har en förmåga, att snabbt leda in en på den faktiska problematik man låter/låtit sig bli drabbad av. Han belyser de beteenden man bör behandla och omvandla hos sig själv utan att döma. Det handlar om att bedöma. Uppskattar hans direkta men varma sätt samt hans varliga ton kring vikten av förändring. Vidare har han ett helhetstänk och kunskap kring kropp, känsla och beteende. Han är mån om "dig", allt annat är sekundärt. Fick redan vid första sessionen verktyg, vilka jag kunde applicera i min situation samt med dem också omgående påbörja ett "helande".
Kan inte annat än ge honom mina varmaste rekommendationer.

Jag befann mig i en situation där jag inte kunde påverka omgivningen. Jag var medberoende i en konstellation där manipulation och lögner användes.
Jag fick hjälp med att hitta rätt verktyg, så jag kunde börja förstå vad som hände, verkligen se! Samt det viktigaste, redskap och tankesätt att hålla mig utanför och inte dras in. Jag är kvar i denna konstellation med jag dras inte in känslomässigt lägre. Det är guld värt!  Tack Johannes"

”Jag kan varmt rekommendera Johannes som samtalsterapeut!
Johannes har varit ovärderlig i den situation jag befunnit mig i, där han på ett professionellt sätt har väglett mig hur jag ska hantera den manipulation jag blivit utsatt för på jobbet.
Hans värme, medmänsklighet och omtanke i kombination med att som terapeut ändå vara rak och på ett imponerande sätt snabbt belysa problemen på ett sätt jag kanske inte tidigare sätt, är en fantastisk kombination som jag verkligen uppskattar. Hans kunskap kring människors beteenden är imponerande och har gett mig många ”aha-upplevelser”, inte minst om mig själv.
Kunnig, engagerad och trygg är tre ord som beskriver Johannes som samtalsterapeut bra.
Tusen tack för all din hjälp, vet inte vad jag skulle gjort utan den!”

"Chapter one in my life.
I walked down the street, there is a deep hole in the sidewalk, I fall in, I am lost, I am helpless. It is not my fault and it takes forever to find a way out.

Chapter two in my life. 
I walk down the same street and there is a deep hole in the sidewalk. I pretend I don't see it, I fall in again, I can't believe it, I am in the same place. It's not my fault and it still takes a long time to get out.
 
Chapter three  in my life
I walk down the same street, there is a deep hole in the sidewalk. I see it there, I still fall in, it's a habit, my eyes are open, I know where I am, it's my own fault and I get out immediately. 
 
Chapter 4 in my life
I walk down the same street, there is a deep hole in the sidewalk, I walk around it.
 
Chapter 5 in my life.
I walk down another street. 
 
Thank you Johannes for guiding me to a new pass in my life. I am so excited and I feel free to expand and embrace the infinite possibilities that life has presented to me now."

Känner du igen dig?

Lider du av stress och/eller ångest? Hamnar du i liknande relationer/situationer gång på gång? Hittar du inte "vem du är"? Känns det som du aldrig kommer fram till målet? Har du svårt att avsluta projekt? Får du höra att du är överkänslig? Sätter du andras känslor för dina egna? Påverkar andras sinnesstämningar dig? Dömer du dig själv hårdare än andra? Överreagerar du på situationer du själv inte styr över? Söker du godkännande och bekräftelse hos andra? Är du överdrivet ansvarstagande? Är du envist lojal mot dom som inte förtjänar det? Har du problem i nära relationer? Är du väldigt impulsiv? 

 

Stämmer flera av dessa karaktärsdrag är du kanske högkänslig och/eller medberoende. Att vara högkänslig är normalt för ca. 0-20% av befolkningen och även i djurvärlden för artens fortlevnad, helt enkelt för att uppmärksamma faror och se till de som är sjuka eller de som hamnar efter i gruppen. I dagens samhälle har det blivit sett som ett hinder då allting gå snabbare och antalet intryck är överväldigande på senare tid sociala medier. Medberoende kommer av situationer i uppväxten av olika anledningar vilket ger vad som brukar kallas "flash backs". Denna kombination ger en möjlighet för personer att manipulera dig och utnyttja dig för vad det vill dom vill ha utav dig, makt, pengar, din uppmärksamhet, sex, bli satta på pedestal, få tjänster, gå in i avtal som bara gynnar dom etc.

 

Detta är mina egna personlighetsdrag som jag jobbat med för att få förståelse för i över 20 år. Efter mycket terapi och studier samt hjälpt andra med att komma underfund med vad det är som försegår inom oss, har detta givit kunskap och verktyg i att hantera känslor och förstå dom vilket i sig ger ett roder att hålla i för kunna hålla rätt kurs i livet. Att förmedla denna kunskap och erfarenhet till andra ser jag som ett kall och det ger mig stor glädje att se den där "aha-upplevelsen" i en person.

Om mig
Om Mig

Jag har studerat socialpsykologi, socialantropologi, utvecklingspsykologi och hälsopsykologi, samt gjort ACA:s 12-stegsprogram. Har själv lång erfarenhet efter år av terapi med olika terapeuter där jag fått genomgå psykoterapi och KBT. Efter och under tiden har jag inriktat mig och studerat vidare på personlighetsdragen narcissism, borderline, psykopati och medberoende (people pleaser). Detta har sedan detta blivit mitt stora intresse vilket upptar större delen av min tid och studerar i stort sätt varje dag detta ämne. 

 

Jag är far till två vuxna barn och har genomgått separation med barn och allt vad det innebär.

 

I 5 års ålder blev jag omhändertagen då min mor inte kunde ta hand om mig pga. psykisk sjukdom och blev först placerad på försök i fosterhem men sedermera blev jag fosterbarn hos mina morföräldrar. Mellan 17-23 års ålder fick jag uppleva dödsfall av min mor (min far var aldrig närvarande och gick bort tidigt) och mina morföräldrar på kort tid. Dessa tidiga erfarenheter har gjort mig förstående i andras liknande situationer och kan sätta mig in i dessa. 

 

Jag har arbetat som dörrchef/ordningsvakt i över 10 år har givit mig en ovärderlig erfarenhet och kunskap i konflikthantering.

 

Jag tränar styrketräning från ung ålder samt yoga sen 2013.

 

Min "stil" är direkt och rak men med ödmjukhet och humor. När man befinner sig i relationer där manipulation förekommer är det lättare att känna att det inte behöver vara så allvarligt hela tiden utan kunna se på situationen med lite distans, värme och humor. Detta med någon som förstår hur det kan kännas och som har varit med om liknande situationer.

 

Detta är inte att förringa de känslor som finns utan att kunna se att det finns en lösning och en förklaring bakom vad som händer; att kunna förlåta sig själv och se sig själv med ödmjukhet.

 

Engelska fungerar även bra som språk i coachingen.

13256526_10154212362261624_6520877100434453597_n___serialized1.jpeg
Kontakt
Kontakt

Södra vägen 91 , Göteborg |  info@hejlifecoach.com  |  0709-845800

Tack för ditt meddelande!

bottom of page